Volg ons
Inloggen

Inloggen op uw account

Gebruikersnaam *
wachtwoord *
Onthoud mij

een ratjetoe aan Indische en Molukse evenementen, maar dan keurig op een rijtje.

Riem de Wolff

Riem de Wolff

Met de nieuwe CD –die vanaf nu in de winkel verkrijgbaar is- probeert Riem aan zijn publiek duidelijk te maken dat het hoofdstuk Blue Diamonds achter hem ligt en dat hij als Riem de Wolff weer volledig “Back on Track’ is.

Op Riems’ website enige video-impressies van de opnamen in de studio en een voorproefje van enkele nieuwe tracks.

Ook kan de CD o.a. besteld worden deze site;  www.bluediamonds.nl.

Muziek van Riem de Wolff

Back On Track
Back On Track
Riem De Wolff

 

Boekingen:

 

Kwekel Evenementen
Smitsweg 51
3222 AG Hellevoetsluis
0181 324310e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

http://kwekel-evenementen.nl

 

 

In september 2005 werd door Riem in The Deans-studios in Liverpool een nieuw album opgenomen, dat half november in de eindmix de studio verliet.

Riem heeft zich verzekerd van een aantal –in de oldies en country scène- absolute topmuzikanten.

Naast John Pettifer (van The Deans) heeft ook Sarah Jory een grote inbreng. Buiten de steel- en slide partijen zingt zij ook nog eens een duet met Riem in het gevoelige “How I Love You” een door Dries ‘Andres’ Holten geschreven nummer, die nog twee andere nummers aanleverde voor het album.

Op de CD staan buiten covers van Chris Isaak (“Forever blue”), Rodney Crowell (“Lovin’ all night”), Billy Ray Cyrus (“Crazy ‘bout you baby”), Bob Dylan (“I shall be released”), Don Everly’s (“So sad”), ook enkele swingende jivers zoals “Mona Lisa”, “Hot Dog” en “Ice Cold” dat met big band werd opgenomen. Ook eigentijdse versies op dit album van “Ramona” en “Then She Kissed Me” (Phil Spector), er staat ook een door Riem zelf geschreven nummer op, nl. “Back on track”.

Het is een eigentijdse CD waarmee Riem aan zijn publiek probeert duidelijk te maken dat het hoofdstuk “The Blue Diamonds” achter hem ligt en dat hij als Riem de Wolff weer volledig “Back on Track” is.

Je zult op jonge leeftijd (17 jaar) al een ster zijn en al verschillende gouden platen hebben gekregen voor je hits.

Dat is het begin van een lange en succesvolle carrière van Riem De Wolff als één van de twee BLUE DIAMONDS.

Riem (1943) start in 1959 samen met zijn broer Ruud de Wolff (1941) het succesvolle duo The Blue Diamonds.

De populaire broers zijn de Nederlandse tegenhanger van The Everly Brothers.

De populaire broers van Indonesische afkomst kwamen in 1949 uit hun geboorteland naar Nederland en speelden al op zeer jonge leeftijd samen.

Ze zijn zeer actief in de periode 1959 - 2000 en hebben veel grammofoonplaten uitgebracht, waarvan er velen bekroond zijn met goud en platina.

Hun eerste hit was een cover-versie van The Everly Brothers-hit "('Til) I Kissed You". Hun grote doorbraak kwam in 1960 toen ze het in 1927 geschreven nummer “Ramona” opnamen. Het nummer werd in 5 talen uitgebracht en uiteindelijk een wereldhit voor hen. '“Ramona”  haalde zelfs de 70ste plaats op de Amerikaanse hitlijsten.

In 1961 kregen Ruud en Riem een met diamanten bezette platina plaat voor de verkoop van een kwart miljoen exemplaren van “Ramona”.

40 Jaar later wordt “Ramona” nog steeds volop gedraaid. In totaal werden van het duo meer dan 25 miljoen platen verkocht. Na de succesjaren (jaren 60) verdwenen The Diamonds uit de spotlights, maar bleven optreden, of samen of solo.

In 2000 overleed Ruud de Wolff.

Na een periode van meer dan 40 jaar Blue Diamonds dacht Riem nooit meer muziek te gaan maken.

Door de vele reacties om hem heen begon Riem pas te beseffen wat die 40 jaar voor velen heeft betekend. Medio 2001 ging Riem overstag, samen met zijn zoon Steffen en band vormden zij The New Diamonds.
Met The New Diamonds heeft Riem o.a. de CD "Out of the Blue" opgenomen.
Een CD met duetten waarbij Riem oude successen met bevriende artiesten zingt en waarbij zoon Steffen hem prachtig bijstaat.

Riem de Wolff is nu nog steeds volop actief in de muziekscène, met orkestband of samen met de band Of Course brengt hij een afwisselend show met vele van zijn ‘gouwe ouwe’ hits.

CD: “Back on track

Bestelnr. CD: ZYX 20755-2