Volg ons
Inloggen

Inloggen op uw account

Gebruikersnaam *
wachtwoord *
Onthoud mij

een ratjetoe aan Indische en Molukse evenementen, maar dan keurig op een rijtje.

08 juli 2017 10:00 - 22:00

(Opslaan naar agenda)

Winkelcentrum Oosterheem

The 11th Sweetlake Rock 'n Roll Revival
De Rock 'n Roll dag in Zoetermeer met een fifties markt, Classic Cars, dansdemonstraties en live muziek!

Op zaterdag 8 juli 2017 is het zover: the Sweetlake Rock 'n Roll revival, de gratis open-air rock 'n rolldag in Zoetermeer. Voor de 11e keer organiseert  de plaatselijke Rock 'n Roll dansschool "Dance to the 60's"deze fantastische dag, dit keer in samenwerking met de winkeliersvereniging Oosterheem. vanaf 10:00 uur kunt u terecht bij het winkelcentrum aan het Oosterheemplein voor een nostalgische trip naar de jaren 50 en 60 met Rock and Roll dansdemonstraties, American Classic Cars, een 50's Markt en live muziek van fantastische bands! Elk jaar weer zie je de mensen weer genieten, niet alleen de jongere oudere onder ons maar ook de jeugd weet deze "Rock 'n Roll Street" te waarderen.

Phil Haley & His Comments (UK)

Entertainment van de bovenste plank uit een tijdperk dat reeds ver achter ons ligt, maar nog niemand is vergeten.
Niet slechts alleen maar een imitatie maar een perfecte vertolking van de allereerste ‘Superstar’ van de Rock ‘n’ Roll; Bill Haley and his Comets.
Zij doen dat op zo’n authentieke manier dat je de echte Bill Haley in je gedachten al voor je ziet.
Strakke, rauwe, stuwende en opzwepende klanken in de oervorm van entertainment.
Zij spelen alle hits van toen (Rock around the Clock!!) en eigen nummers.
Deze band startte ruim tien jaar geleden en hebben sindsdien op alle grote Rock and Roll evenementen in Engeland en andere Europese landen gespeeld.
Het zijn niet alleen fantastische muzikanten, maar ook geweldige performers; ze zetten een weergaloze show neer.

The Mee Kats (UK)

Deze drie muziekanten spelen rock ’n’ roll en rockabilly alsof ze zo uit de 50’s komen rollen. En dat was precies wat de geroutineerde drummer Colin Mee voor ogen had toen hij in 2010 The Mee Kats oprichtte. Colin zou je kunnen kennen van The Sure Shots en The Skip Rats.
Mandy Mee is haar carrière begonnen in de hilbilly band The Smokey Mountain Boys. Dat die laatste formatie zich ‘boys’ noemden is op zijn minst opvallend te noemen aangezien Mandy Mee natuurlijk een van de weinige vrouwen is die contrabas speelt. En hoe?!
Samen met gitarist Tim Bloomer is het trio The Mee Kats er eentje uit duizenden. Alleen als je deze formatie live ziet spelen weet je wat bedoeld wordt met zuivere 50’s rock ‘n’ roll en rockabilly.

Gas House Gorillas (USA)
Deze rock & roll blues band heeft het allemaal, vooral live; een voortreffelijke ritmesectie, een ongelooflijke saxofonist, een dijk van een frontman, prachtig gitaarspel en wonderschone songs. En ze hebben de eigenschap om van blues over te springen naar rock & roll swing en weer terug, heel vaak in één nummer. Deze band brengt de show niet naar het publiek maar in het publiek. Ze zijn niet alleen uitstekende muzikanten maar ook prima entertainers. Het repertoire van de band behelst meerdere stylen, Jump blues, Gypsy Swing, oldschool Rock & Roll, Cajun Music en zo nu en dan wat funky grooves.

Big Caz
Big Caz heeft door zijn optredens tijdens de eerdere Sweetlake Rock 'n Roll Revivals heel wat fans gekregen in en om zoetermeer. Dit jaar gaat hij zonder zijn Bobs helemaal alleen staan zingen voor u.... wat een lef!!!  En als het publiek enthousiast is gaat ie ook nog een stukje meedoen met Crazy Cadillac!! is dat niet geweldig?

Crazy Cadillac
Voor veel bezoekers van the sweetlake rock 'n roll revival ook weer een bekende band die we eerder al hebben gehad op ons festival. Crazy Cadillac 50’s Rock ‘n’ Roll, al jaren bekend van flitsende shows, grandioze feesten. Altijd een feest met dansbare Rock ‘n’ Roll, hele avond swingen op muziek van Elvis Presley, Chuck Berry, Dion and the Belmonts, Eddie Cochran, Jerry Lee Lewis, Little Richard, Bill Haley

Dance to the 60's
Natuurlijk ontbreken de dansers van Dance to the 60's niet op deze dag….De hele dag door ziet u ze dansen bij de bands, maar ook zijn er veel dansers van bevriende dansgroepen uit heel Nederland.
Zij zullen een aantal van hun dansshows tonen tussen de bands door.

Fifties Markt
Op deze retromarkt zijn attributen te zien en te koop uit de fifties en sixties. Ook is er een groot aanbod van diverse kleding uit die periode, alsmede rock ‘n’ roll dansschoenen. Heel veel hebbedingetjes, maar ook CD’s, platen en DVD's.

Classic Cars:
De mooiste classic cars zullen in en om het winkelcentrum staan, Veel chroom van o.a. Caddilacs, Chevrolets en andere bakende merken. Vergeet uw fototoestel niet want ook deze rock-mobielen stelen de show!


Zie de Flyer

Winkelcentrum Oosterheem

Oosterheemplein, 2721 Zoetermeer, Nederland
Geef routebeschrijving